Jag hade tagit fram bilen från garaget för att komma åt att byta däck, men det gick i vanlig ordning inte utan en hel del 5-56 eftersom rost och annat satt sig ordentligt. Jag har inte den finaste bilen i staden, men den funkar bra och startar oavsett vad som händer. Detta är en väldigt bra egenskap om man frågar mig. Då får man stå ut med att ens däck inte helt lever upp till allt det man skulle kunna önska. Det brukar gå snabbt att byta däck om man bara gör det ordentligt och sprutar in lösningsmedel och annat i god tid innan man ger sig på bultarna som håller hjulet på plats. Denna gång hade jag tänkt att jag skulle ha nya vinterdäck att lägga på, men behovet av sommardäck blev akut under semestern så jag fick prioritera detta och ha mina gamla vinterdäck ytterligare en säsong. De är helt okej så det är inte några större problem. Dock är nog detta den absolut sista vintern jag kan använda dessa.

Nästa år skall jag helst klart investera i ett par nya däck. Det är alltid roligt när man kan ge sig ut på vägarna med flång nya däck. Det är en speciell känsla som nog alla kan instämma i. Det blir en annan upplevelse som helt klart inte bara är inbillning. Visst känns det bra när man vet att man har nya däck till bilen, men körningen är smidigare och mjukare när man de facto bestämt sig för att ha fina nya däck oavsett vilken typ av bildäck man valt.

En heldag med 5-56